Knokse fotograaf Tom D. Jones bekroond tot Hasselblad Master

Redactie KW

De Knokse fotograaf Tom D. Jones is uit meer dan 2500 internationale topfotografen bekroond tot Hasselblad Master. Hij is daarmee de allereerste Belgische fotograaf die deze titel toegewezen krijgt en treedt zo bij in een lijst van namen waaronder Anton Corbijn, Albert Watson en Howard Shatz.

Hasselblad is wereldwijd dé referentie in professionele topcamera’s waar o.a. NASA mee werkte voor de maanlanding en latere opdrachten. De Hasselblad Master Award is de meest exclusieve en gerenommeerde tweejaarlijkse fotowedstrijd die bovendien wereldwijd synoniem staat voor kunst en vakmanschap.

Landscapes & Nature

Een internationale 19 koppige jury waaronder de Australische fotografe Anne Geddes en de Britse topfotograaf Tim Flach namen de moeilijke taak op zich om de beelden van 110 finalisten te beoordelen en in 11 categorieën de Masters 2012 te bekronen. In Landscapes/Nature ontving Tom D. Jones deze schitterende nominatie.

Tijdens de Photokina Keulen in september zijn de finale werken van Tom en de andere topfotografen in een unieke tentoonstelling te bewonderen. Tevens wordt daar ook het Masters Book ‘Evoke’ 2012 voorgesteld waaraan hij zal meewerken. Vervolgens gaat de expositie de wereld rond: Los Angeles, New York, Berlijn, Tokyo, Peking, Mumbai, Beijing, Moskou en Sao Paulo.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier