Knokse burgemeester Lippens krijgt opnieuw politiebescherming

© IMAGEGLOBE
Redactie KW

Burgemeester Leopold Lippens van Knokke krijgt opnieuw politiebewaking nadat een man zich valselijk uitgaf voor een agent van de Staatsveiligheid om de verblijfplaats van de burgemeester te achterhalen. De politie bewaakte de 69-jarige Lippens in 2011 al diverse maanden na ‘een dreiging tot ontvoering’, melden De Morgen en La Dernière Heure.

De anonieme Nederlandstalige man, die zich weigerde te identificeren, zei eind maart dat hij van de Staatsveiligheid was en dat hij onmiddellijk eiste te weten waar Lippens was. Plaats van het gebeuren: de Royal Zoute Golf Club, een min of meer vaste halte van de burgemeester van Knokke-Heist.

Ondanks het feit dat de beller het woord Staatsveiligheid liet vallen, waren ze in de golfclub op hun hoede, omdat ze wisten dat de burgemeester vorig jaar al maanden onder politiebewaking had gestaan nadat was uitgelekt dat een gevangene een plan had om Leopold Lippens of een van zijn familieleden te ontvoeren. Met dat in het achterhoofd nam de Royal Zoute Golf Club contact op met de politie van Knokke.

Alarm

In het commissariaat gingen onmiddellijk alarmbellen af. Bij de Staatsveiligheid vielen ze uit de lucht. “Leopold Lippens? Bij ons is niemand bezig met een dossier over of rond hem.”

“Iemand deed zich valselijk voor als lid van de Staatsveiligheid om te weten te komen waar Lippens was. De politie van Knokke heeft daarover informatie ingewonnen bij ons”, bevestigt Alain Winants, de grote baas van de Staatsveiligheid.

Als gevolg daarvan krijgt de burgemeester nu opnieuw politiebescherming. Zijn lokale politie bewaakt hem alvast discreet, bevestigen diverse bronnen. Hoever de totale maatregelen reiken, is niet duidelijk.

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier