Knokse Arabisch volbloed wint internationale schoonheidswedstrijd

Redactie KW

QR MARC is het mooiste Arabische volbloedpaard in de wereld. Ondanks de sterke concurrentie, niet in het minst uit de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië, werd QR Marc ‘Gold Champion’ op de wereldtop in Dubai. Eigenaar van de wereldkampioen is projectontwikkelaar Paul Gheysens uit Ieper. En QR Marc is net weer thuis van de internationale schoonheidswedstrijd.

QR MARK is weer thuis na een lange vlucht naar Schiphol. Plotseling zijn de ogen van de hele Arabische wereld op Knokke-Heist gericht, want dit is de wereldkampioen die het haalde van de wereldtop in Dubai. 6 Arabische volbloeden haalden de finale en niet van de minste, want ook de Sjeiks zetten hun toppers in.

“De Emiraten en Dubai, dat is een andere wereld waar hun paard de grootsheid en fierheid van hun rijkdom uitstraalt,” zegt Ria Gheysens van stoeterij Knocke Arabians. “Daar moet je dan tegen concurreren. En daar komt hij dan als hele grote winnaar uit.”

Perfecte maten

De internationale jury let vooral op de nek, het hoofd, de ogen en oren en de houding van het dier. “Daar wordt keihard voor gewerkt, om dat paard perfect naar voor te brengen. Toen hij de ring opkwam keken wij naar elkaar, de mensen die ervoor gewerkt hebben. Toen dachten we: “Daar is hij. Hij wordt het!”

Een paard als QR Marc is vele miljoenen waard. Verscheidene sjeiks lieten duidelijk interesse blijken en daarvoor hebben ze veel geld over. Maar QR Marc blijft in Knokke Heist.

(JV/SS)

Knokse Arabisch volbloed wint internationale schoonheidswedstrijd

Bekijk hier de reportage

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier