Knokke-Heist voert telegeleide vos tegen meeuwen af

Redactie KW

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist heeft beslist om het proefproject met de opgezette vos stop te zetten. De dode vos werd bovenop een telegeleide wagen gezet, vrijwilligers probeerden ermee de meeuwen weg te jagen.

“We hebben dat project met de vos stopgezet wegens onveilig,” zegt schepen Paul Geerinckx. “Het was ook moeilijk om personeel te vinden die daar vrijwillig een hele dag mee bezig wilde zijn.”

Knokke-Heist is al een tijdje bezig met het bestrijden van de meeuwen. Een aantal weken geleden werden speciale vuilniszakken ontworpen. Die hangen aan een paal boven de grond zodat de meeuwen er niet meer in kunnen pikken.

Project werkt wel

“Dat project werkt, de meeuwen kunnen er niet in pikken,” getuigt Samuel Vandaele van Brasserie Albert. “Ze kunnen niet vliegen zoals een kolibrie dus ze kunnen er wel een keer in bijten maar ze kunnen dat geen verschillende keren na elkaar doen dus de vuilniszakken worden nu niet meer opengereten.”

Als alternatief voor de vos wil de gemeente laserlichten installeren op enkele platte daken. Die moeten ervoor zorgen dat de meeuwen zich er ‘s avonds niet meer komen nestelen.

(JV/RQ)

Knokke-Heist voert telegeleide vos tegen meeuwen af

Bekijk hier de reportage

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier