Knokke-Heist voert strijd tegen illegale reclameborden op

Redactie KW

Het grondgebied van Knokke-Heist is bezaaid met 192 reclameborden. Dat blijkt uit een telling van het gemeentebestuur. Volgens het schepencollege zijn de borden nuttig en hebben ze een meerwaarde voor de gemeente. Via de borden wordt immers ook gratis informatie over sociaal-culturele en toeristische activiteiten verspreid. Toch laat het college onderzoeken of de informatie over het verenigingsleven niet efficiënter kan gebeuren. De strijd tegen illegale publiciteitsborden en signalisatie wordt opgevoerd.

Meermaals werd in de gemeenteraad van Knokke-Heist door raadsleden geprotesteerd tegen de wildgroei aan informatie- en reclameborden in de badstad. Omdat niemand nog duidelijk wist hoeveel borden er nu effectief staan, werden ze geteld en vergelijken met de vergunningen die het gemeentebestuur heeft afgeleverd.

Uit de telling blijkt dat er op het grondgebied Knokke-Heist 41 borden staan met reclame en plattegronden, 19 schuilhuisjes staat voor het openbaar vervoer, 11 totempalen met affiches, 48 aankondigingsborden, 29 borden van een andere firma, 20 kubussen, 19 videopalen en vijf reclameborden van de casino-uitbater.

Een aantal borden kan in 2017 verdwijnen omdat dan een aantal contracten aflopen. Het schepencollege laat intussen onderzoeken hoe nuttig de borden zijn en hoe ze efficiënt de bezoekers en bewoners van de badstad kan betrekken bij het vrijetijdsleven zonder het rustgevende straatbeeld verder te verstoren.

Wie zonder vergunning in Knokke-Heist een bordje plaatst, zal daarvoor in de toekomst harder worden aangepakt.

(GW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier