Knokke-Heist laat grote futuristische bouwprojecten zien

Redactie KW

Horizon 8300. Na de droom, de realisaties. Dat is de titel van een nieuw futuristisch tentoonstellingsproject in Knokke-Heist. Voor de tweede keer al toont de gemeente hoe ze er zou willen uitzien in de nabije toekomst. Op acht locaties in de badplaats krijg je een blik op alle grote bouwprojecten van het Knokke van morgen. Horizon biedt tot 3 juni heel wat ongezien beeldmateriaal in een verfrissend én sportief concept.

Horizon 8300 iss geen gewone tentoonstelling. Zoals hier in de tuin van Scharpoort staan op 8 plaatsen in Knokke-Heist containers met alle ideeën en dromen voor de toekomst. Volgens de gemeente, gaat het nu niet meer om dromen alleen, maar ook om realisaties.

Gigantische containers

Er is ook een filmprojectie over de toekomst van Knokke-Heist. Bezoekers krijgen heel wat maquettes te zien van projecten die tot de verbeelding spreken. De badplaats blijft ambitieus en naar eigen zeggen ook realistisch. De expo met de acht gigantische containers of werfketen is ook gekoppeld aan twee fietstochten. De bedoeling is dat bezoekers niet alleen naar plannen en maquettes kijken, maar zo ook op het terrein voelen hoe Knokke-Heist als werf evolueert.

(S.K./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Knokke-Heist laat grote futuristische bouwprojecten zien

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier