Knokke-Heist knijpt oogje dicht voor golfkarretjes

Redactie KW

In Knokke-Heist kan je voortaan rondtoeren op een elektrisch golfkarretje. Een firma bedacht een formule waarbij je bij aankomst je wagen inruilt voor een golfbuggy. Het zou gaan om een Europese primeur. De politie van Knokke-Heist knijpt al langer een oogje dicht voor bestuurders van deze voertuigen, want de wetgeving rond golfkarren is nogal onduidelijk.

Wie een elektrische golfwagen wil huren moet beschikken over een gewoon rijbewijs. Maar echt goedkoop is het niet: voor één dag betaal je 120 euro, parkeerplaats voor je eigen wagen inbegrepen. Er kunnen maximum 4 mensen meerijden. En vergis je niet: ook wie parkeert met een golfkar moet een parkeerticketje kopen.

In Knokke-Heist duiken de karretjes al langer op in het straatbeeld, al bevinden ze zich in de schemerzone van de wet. Zo zijn de wagentjes niet uitgerust met veiligheidsgordels of zijspiegels. De politie knijpt dan ook een oogje dicht, in samenspraak met het parket van Brugge.

De politie van Knokke-Heist vraagt om de verkeerswetgeving te herzien en af te stemmen op de golfkarren. Leuk detail: twee jaar geleden mocht de politie van Knokke-Heist zelf een zomer lang een golfkar testen om te patrouilleren.

Knokke-Heist knijpt oogje dicht voor golfkarretjes

Bekijk hier de reportage

(JV/LD)

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier