Knokke-Heist heeft nu ook zijn buurtinformatienetwerk

Redactie KW

De lokale politie Damme/Knokke-Heist heeft samen met het gemeentebestuur en de handelaars in Knokke-Heist een buurtinformatienetwerk (BIN) opgericht. Gisteren werd het charter officieel ondertekend door burgemeester graaf Leopold Lippens, korpschef Etienne Stockx, commissaris Michel Strubbe en coördinator Wim Albrecht.

Een diefstal in de Kustlaan zorgde eerder dit jaar voor ongerustheid bij enkele handelaars. Via de Raad voor Lokale Economie drongen ze aan op een betere samenwerking met de lokale politie. Na grondig overleg werden de krijtlijnen uitgezet voor het BuurtInformatieNetwerk Zelfstandige ondernemers Handelaars (BIN-Z-H).

“Met de oprichting van het BIN-Z-H streven we een 3-tal doelstellingen na, namelijk het bewaren en verhogen van het veiligheidsgevoel, het bevorderen van de sociale controle en het verspreiden van sensibiliserende boodschappen”, zegt korpschef Etienne Stockx. Om deze doelstellingen te bereiken, wisselen de lokale politie en handelaars onderling informatie uit over verdachte feiten, personen, voertuigen.. “We verspreiden niet alleen dringende berichten. Regelmatig versturen we ook een sensibiliserende boodschap met tips over preventie en veiligheid”, vult de korpschef verder aan.

“Intussen sloten zich al een 300-tal handelaars aan bij het nieuwe buurtinformatienetwerk en elke week komen er nog bij”, zegt coördinator Wim Albrecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier