Knokke-Heist en Blankenberge verminderden inkomsten

Redactie KW

De gemeentebesturen van Knokke-Heist en Blankenberge waren al eind december op de hoogte van de mogelijkheid dat Dexia geen dividenden voor 2008 zou uitkeren. Knokke-Heist, dat al in oktober zijn budget 2009 opstelde, heeft preventief alle inkomsten via de dividenden geschrapt.

Blankenberge zal via een begrotingswijziging de inkomsten verminderen. “Omdat de inkomsten onzeker waren, hebben we er geen uitgaven tegenover gesteld”, zegt schepen Katrien Van Ryssel. “Een groot onverwacht probleem is het niet.”

Knokke-Heist ontving volgens de jongste rekening nog 3,2 miljoen euro aan dividenden uit Dexia Holding. Blankenberge rekende in 2009 nog op 650.000 euro. “We hebben die eventuele 650.000 euro gezien als eventuele reserve. De marges op de verschillende begrotingsartikels zal nu gewoon nog iets kleiner worden”, zegt schepen Katrien Van Ryssel.

Knokke-Heist maakt traditioneel zeer vroeg zijn budget op. “We zijn
ervan uitgegaan dat we niets zouden ontvangen”, zegt schepen Maxim Willems van Knokke-Heist. “Als er toch dividenden zouden worden uitgekeerd, was dat voor ons goed meegenomen. In de meerjarenplanning hebben we wel nog inkomsten geboekt. We zullen op termijn bekijken of we onze lange termijnplanning moeten aanpassen.”


Jan Leroy van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) liet vrijdag weten dat er hoogstwaarschijnlijk geen dividend uitgekeerd wordt door de Gemeentelijke Holding, nu Dexia bekendmaakte het dividend voor 2008 uitzonderlijk te zullen schrappen.


VVSG-voorzitter Jef Gabriels preciseerde nog dat het de gemeentelijke Holding was die in december infoavonden organiseerde. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier