Knalgele zeesterren veroveren Kortrijk bij het ontwaken

Redactie KW

Deze ochtend lagen honderden zeesterren verspreid in de Kortrijkse binnenstad om de eerste verjaardag van BUDA::lab in de Budafabriek te vieren.

Kunstenaar William Sweetlove ontwierp de zeesterren. BUDA::lab is een openbare werkplaats in de Budafabriek dat machines en knowhow biedt voor iedereen die dat wil. Het lab viert vanavond zijn eerste verjaardag met een overzicht van verschillende realisaties die ontwerpers en particulieren doorheen het jaar maakten. BUDA::lab nodigt iedereen uit die een kijkje wil komen nemen.

Peter van het project is William Sweetlove. Hij is betrokken in de waste-free-oceans beweging en kaart met de zeesterren meteen ook aan dat we te kwistig omspringen met kunststof. Kunststof is in principe een duurzaam en herbruikbaar materiaal, stelt hij. Dat is de rode draad door zijn werk en was meteen ook het statement van de actie deze ochtend. De zeesterren zijn dus niet voor de vuilnisbak, maar het zijn wel collector’s items en een persoonlijke uitnodiging voor de tentoonstelling vanavond.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier