KM Torhout-voorzitter Oswald Bossuyt overleden

Redactie KW

Oswald Bossuyt, ereschepen en KM Torhout-voorzitter, is dinsdagvoormiddag 28 oktober onverwacht overleden op 72-jarige leeftijd.

Oswald Bossuyt werd op 14 oktober 1936 geboren en was getrouwd met Mariette Vanhooren op 3 mei 1958. Het echtpaar kreeg twee kinderen en vijf kleinkinderen.

Schepen van Openbare Werken

Oswald Bossuyt was zelfstandig aannemer van pleisterwerken. In de prille beginperiode trok hij met zijn fiets naar de werven. Geleidelijk bouwde hij zijn onderneming uit. In 1970 kreeg hij een zwaar arbeidsongeval: hij viel van een hoogte van 16 meter. Er wachtte hem een lange revalidatie. Toen besloot hij zijn bedrijf verder uit te bouwen : naast pleisterwerken werden ook algemene bouwwerken aanvaard.

Op het hoogtepunt had hij 140 mensen in dienst. Nu zijn dat er nog een 40-tal. In 1996 is Oswald Bossuyt met pensioen gegaan en heeft zoon Johan de zaak overgenomen.

Oswald Bossuyt was achttien jaar politiek actief voor CD&V; van 1983 tot en met 2000, waarvan de laatste twaalf jaar als schepen van onder andere Sport en Openbare Werken.

Voorzitter KM Torhout

Via schoonzoon Geert Coens – een getalenteerde voetballer – kwam Oswald met de voetbalsport in contact. Sinds 1993 is hij voorzitter van de plaatselijke club KM Torhout. (JS)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout) van 31 oktober 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier