Klusjesman blijft aangehouden voor moord in Blankenberge

Redactie KW

De 65-jarige Bruggeling Leopold V.M. moet minstens een maand langer in de cel blijven. Dat heeft de Brugse raadkamer vrijdagmoren beslist. De klusjesman wordt ervan verdacht op 28 juli een 65-jarige vrouw uit Blankenberge om het leven te hebben gebracht. Leopold V.M. had geld geleend van het slachtoffer en kon die lening niet terugbetalen.

De 65-jarige Leopold V.M. en slachtoffer Marie-Antoinette Blaton leerden elkaar kennen via een antiquair uit hetzelfde gebouw aan de Blankenbergse Zeedijk. De Bruggeling deed af en toe wat klusjes in het appartement van de 65-jarige weduwe.

De vrouw had hem een tijd geleden geld geleend, en wilde dat geld terug. Leopold V.M. kon de lening echter niet terugbetalen. In de daaropvolgende discussie bracht hij haar met messteken om het leven. Deze feiten speelden zich volgens het Brugse parket af op 28 juli. Haar levenloze lichaam werd pas afgelopen zondag door haar zus gevonden.

Woensdag bekende Leopold V.M. de feiten aan de speurders. Zijn raadsman, meester Marnix Decloedt, bevestigde dat zijn cliënt al verklaringen had afgelegd. Over de precieze omstandigheden wilde meester Decloedt nog niets meer kwijt. De Brugse raadkamer heeft beslist dat de aanhouding van de klusjesman in het belang van het onderzoek met een maand verlengd wordt.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier