Kluifrotonde ter discussie op gemeenteraad

Redactie KW

Schepen Guy Leleu gaf maandag op de gemeenteraad in Kortrijk toe dat de kluifrotonde tot op heden niet de meest efficiënte oplossing is om de in- en uitstroom van het verkeer vlot te laten verlopen.

In volle spits is er stapvoets tot stilstaand verkeer over de Westelijke Ringbrug vanaf de Menenpoort, in de Rijselstraat, de Hendrik Consciencestraat, de Zandstraat en de Minister Tacklaan.

Hoofdpolitiecommissaris Stefaan Eeckhout liet zich onlangs ontvallen dat de kluifrotonde “gek en ondoordacht” is. Het was Maarten Seynaeve (Vlaams Belang) die de problematiek aankaartte. “In hoeverre klopt het dat de stad zelf grotendeels verantwoordelijk is voor de problemen? Welke mogelijke oplossingen zijn er op korte termijn?”

Schepen Leleu antwoordde dat de situatie er een stuk beter op wordt wanneer de Noord- en Beheersstraat in 2010 weer open zijn. Er wordt ook gedacht aan uitwijkstroken en aan een dubbel rijvak vanaf de voet van de Ronde Van Vlaanderen-brug op de Westelijke Ring tot aan de kluifrotonde.

In de toekomst kan voor voetgangers en fietsers een alternatief traject – weg van de kluifrotonde – worden aangelegd. Dat is echter allemaal materie voor het Vlaams Gewest gezien het om gewestwegen gaat. “Kortrijk is er zich van bewust dat een nieuw verkeerscirculatieplan zich opdringt. Ook om de nieuwe verkeersstroom met de ingebruikname van K in Kortrijk op te vangen,” besloot schepen Leleu. (JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier