KLPD ondervraagt bemanningsleden

Redactie KW

Het schip Corvus J zal vermoedelijk tussen 18.00 uur en middernacht in Antwerpen aankomen. Dat heeft administrateur-generaal Jacques D’Havé van het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust donderdag gezegd. “Normaliter zou het schip rond 17.30 uur aankomen, maar door ondervraging van de bemanning loopt dat plan wellicht vertraging op”.

De Corvus J, een van de twee schepen die woensdagnacht betrokken raakten in een botsing op zee, heeft volgens de reder “slechts kleinschalige schade” overgehouden aan de scheepsbotsing. Het containerschip, onderweg van Schotland naar Antwerpen, ligt nu in de haven van Vlissingen waar het op zijn structurele integriteit geïnspecteerd wordt door de Nautische Commissie vooraleer het daar mag vertrekken.

“Het was gepland dat de Corvus J om 17.30 uur de Kallosluis zou invaren om naar haar bestemming op Linkeroever te gaan”, zei D’Havé, “maar ik verneem net dat de Nederlandse politie (KLPD) de bemanning wil ondervragen”.

Volgens de woordvoerder van het Agentschap, Antoine Vuylsteke, zal het schip ook in Antwerpen aan controle onderworpen worden, onder meer door de Scheepvaartpolitie. “Wat zeker en vast zal opgevraagd worden, zijn alle gegevens van de datarecorders, de zogenaamde zwarte dozen. Maar ook alle gesprekken die gevoerd zijn tussen de wal en het schip, voor en na het incident zullen ook onderzocht worden. Als er ook radarbeelden zijn van de regio, zal ook daar onderzoek gevoerd worden”.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier