KLJ Oudenburg blaast 75 kaarsjes uit met feestweekend op 19, 20 en 21 september

Redactie KW

KLJ bestaat 75 jaar en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. De jeugdvereniging organiseert vanaf vrijdag 19 september een driedaagse met onder andere optredens en een barbecue.

De KLJ (Katholieke Landelijke Jeugd) afdeling Oudenburg zag in 1933 het levenslicht. Het ging toen om een afdeling meisjes van de Belgische Jonge Boeren, opgericht door de Boerenbond. Een jaar later begon de werking van de groep jongens. Het was de tijd dat het nog onfatsoenlijk geacht werd dat jongens en meisjes samen allerlei activiteiten organiseerden. „De KLJ telt nu een 40-tal leden vanaf 16 jaar. Alle activiteiten verlopen gemengd”, vertelt bestuurslid James De Schacht.

Feestprogramma

Om het 75-jarig bestaan te vieren, organiseert KLJ Oudenburg een driedaagse. Alle activiteiten vinden plaats in een tent in de Dorpsstraat 51 in Ettelgem. Er wordt gestart op vrijdag 19 september om 20 uur met een bingoavond. Deelnemen kost 3 euro. Er zijn diverse prijzen te winnen.

Op zaterdag 20 september staan er optredens op het programma.: Not Now John en ‘t Westvlams Gemiengeld Vintekoor, dat garant staat voor ambiance. De optredens starten om 19 uur. Toegang.: 5 euro.

Op zondag 21 september kan iedereen vanaf 12.30 uur aanschuiven voor een mega-barbecue. Volwassenen betalen daarvoor 13 euro, kinderen 8 euro. Er wordt ook gezorgd voor animatie.: schminken, springkastelen, rondritten met een tractor, een optreden van covergroep Sans Unique en de uitreiking van de mooist versierde tractor.

In oktober start KLJ het nieuwe werkjaar in het lokaal in de Oude Brugseweg. Alle jongeren vanaf 16 jaar kunnen dan aan de hand van spelletjes kennismaken met elkaar. Lid worden kan voor 15 euro per jaar, met inbegrip van een verzekering. (Maria Marchand)

Info en reservatie.: kljoudenburg@9skynet.9be of 0477.99.16.57.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 19 september 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier