KLJ-leden houden voor de derde keer een inleefweek in het lokaal

Redactie KW

Na school- of werktijd deze week samen eten, slapen en gewoon gezellig samenzijn, dat is het opzet van de inleefweek van de KLJ. Het is de derde keer dat de jongerenvereniging met dit initiatief uitpakt. “En het blijft een succes”, aldus het bestuur.

Twee jaar geleden pakte de KLJ ook al de eerste week van september met een inleefweek uit. De eerste inleefweek, vier jaar geleden, vond na de paasvakantie plaats. “Dat was geen ideaal tijdstip, want de hogeschoolstudenten waren toen al bijna bezig met hun blok en haakten daardoor af”, vertellen Steven Sioen en Nele Berghman.

„De eerste week van het nieuwe schooljaar is beter. Niemand heeft huistaken of moet al studeren. Hoewel sommigen nog voor boeken of ander schoolmateriaal moeten zorgen. Maar iets later in september kon niet, omdat we dan volop bezig zijn met de voorbereiding van onze Prettige Pretfuif.”

“Een week niet tv-kijken of chatten”

Een 25-tal leden neemt aan de inleefweek deel. “Meer dan de vorige twee edities, wat bewijst dat het initiatief een succes is. De bedoeling is om na schooltijd of het werk naar het KLJ-lokaal te gaan. Het gewone leven loopt door, maar het KLJ-lokaal vervangt eventjes de vertrouwde woning. Dat betekent ook dat tv-kijken of chatten dan een weekje wegvalt. Maar niemand maakt daar een probleem van. In plaats daarvan eten we samen, doen gezelschapsspelletjes, lezen en zijn gewoon gezellig samen”. (VDD)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 12 september 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier