Kleuters op de iPad in Marke

© Foto BWB
Redactie KW

In Basisschool Het Open Groene in Marke zijn zowel kleuters als lagereschoolleerlingen geregeld met een iPod of iPad in de weer. Momenteel testen ze QR-codes uit.

Sinds september is in de school gestart met Edufiks, een project dat leerlingen aanzet om de nieuwste technologieën uit te proberen.

‘In dit geval leren de kinderen over QR-codes’, vertelt Eurésia Vandoorne (28), leerkracht in het zesde leerjaar. QR staat voor Quick Response, of snel reageren. Het stelt de maker in staat om informatie in een kleine afbeelding te stoppen, een soort barcode. Die info kan zowel een tekst, adres van een webpagina, SMS of video zijn.

‘Bedoeling is dat de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar ondernemen naar andere leerjaren toe, zowel de kleuters als de andere lagere schoolleerlingen. Om een voorbeeld te geven: de leerlingen van het vierde leerjaar kregen onlangs over les over de tandwielen. De zesdejaars speelden daar handig op in, door via een QR een toets te geven aan de hand van een filmpje. En zo ondernamen ze nog meer creatieve zaken om de leerlingen te prikkelen’, aldus Eurésia.

De leerlingen van het 5de en 6de werkten een ondernemersplan uit en zullen dat half december voorstellen in Technopolis in Mechelen.

(NVH-foto BWB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier