Kleuters koken in restaurant Vossenberg in Hooglede

Redactie KW

November is de keukenmaand bij uitstek. Culinaire prijzen, de sterren van Michelin en de punten van Gault Millau swingen de pan uit. Niet alleen grote koks raken geïnspireerd. Ook kleine kinderen, zoals de kleuters van de gemeentelijke basisschool van Hooglede, zeggen geen neen tegen gastronomie. Voor een project van hun juffen gingen ze vandaag als een heuse kok aan de slag in restaurant Vossenberg in Hooglede.

Ook kleuters kunnen in de wereld van de keuken en het restaurant heel wat opsteken. Het is voor hen een fascinerende wereld en dat hebben hun twee jonge kleuterjuffen goed gezien. Van koksmuts, tot tafel en eten, alles hebben de kleuters zelf gemaakt.

Na een hele ochtend bijleren, voorbereiden en alles netjes klaarzetten, komen de gasten aan. Alle andere leerkrachten van de basisschool zijn uitgenodigd om te komen dineren bij de kleuters. De twee leerkrachten hebben hun handen vol. Er zijn ook enkele vrijwilligers die hen bijstaan. Het ziet er allemaal erg leuk uit, toch is het de bedoeling dat de kleintjes heel wat vaardigheden opsteken.

(S.K./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier