Kleuterjuf uit Lendelede geeft zich jaren uit voor advocate

Redactie KW

De 35-jarige vrouw beweerde dat ze juriste was en zette dat ook onder door haar ondertekende brieven. Ze liet zich betalen met onder meer etentjes.

De vrouw werkte jaren als kleuterjuf en ging daarna aan de slag bij een transportbedrijf. Ze begon met haar ‘juridisch advies’ op Facebook. Zo stuurde ze aanmanende brieven naar slechte betalers van een Facebook-kennis, waarbij ze onderaan haar naam zette en de vermelding dat ze advocate was. Aan haar klanten vertelde ze dat ze voor een kantoor in Brussel werkte en dat ze ook les gaf aan de VUB.

Betalen met etentjes

De juridische juf vroeg trouwens geen geld voor haar advies en diensten, ze stelde zich tevreden met een etentje. Toen het plots iets minder vlot liep en ze ook daadwerkelijk naar de rechtbank zou moeten, forceerde ze nog een kunstgreep door de zaak ‘mee door een confrater te laten behandelen’, terwijl ze zelf door omstandigheden niet kon aanwezig zijn.’

Haar bedrog kwam aan het licht toen een echte advocaat van een van haar opponenten geen gegevens terugvond over de vrouw. De vrouw verschijnt op 19 juni voor de rechtbank. Daar zal ze zich wel laten vertegenwoordigen door een échte advocaat.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier