Kleuter prikt zich aan rondslingerende drugsnaald

Redactie KW

In Kortrijk heeft een kleuter zich van het weekend geprikt aan een gebruikte drugsnaald die in een park rondslingerde. Het drugsopvangcentrum Kompas is niet verbaasd over het incident en wijst op de toegenomen groep gemarginaliseerde gebruikers in Kortrijk. Kompas pleit voor nachtopvang voor deze meestal dakloze mensen zodat ze tenminste bereikt worden en eventueel zo dan naar hulpverlening kunnen begeleid worden.

Het is niet de eerste keer dat in het Begijnhofpark met heel wat verlaten hoekjes spuiten gevonden worden. “Het was zaterdagavond en er waren hier heel wat activiteiten in het kader van Vlaanderen feest. Er waren hier veel mensen met kinderen. De spuit is hier gevonden en een meisje van vier jaar raapte die plichtsbewust op en bracht die naar de vuilbak”, zegt Rudi Libeer van de politiezone VLAS.

Kompas

Bij het weggooien in de vuilbak prikte het meisje zich. Drugsopvangcentrum Kompas wijst op de toename van drugsgebruikers in de marginale sfeer door de economische crisis en dat niet alleen in Kortrijk. Het zijn die gebruikers die hun naalden zo maar weggooien. Volgens Kompas moeten ze dringend bereikt worden.

Spuitenruil West-Vlaanderen, het initiatief waarbij gratis spuiten geleverd wordt aan wie de gebruikte naalden ook weer binnen brengt doet het trouwens beter dan in andere provincies, al worden net in Kortrijk wel wat minder spuiten terug binnengebracht. (KB)

-Kijk vanavond vanaf 18 uur naar het nieuws op WTV voor een volledig verslag-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier