Kleurrijke Villa Vanthilt bijna klaar, Roeselarenaars kijken uit naar opnames

Redactie KW

VIDEO UPDATE – Op de Grote Markt in Roeselare is de opbouw van Villa Vanthilt volop bezig. Vanaf volgende week is Roeselare het decor voor het Eén-programma van presentator Marcel Vanthilt. Zowel het stadsbestuur, de handelaars als de inwoners kijken uit naar de opnames.

Burgemeester Martens van Roeselare krijgt er de komende 6 weken een nieuwe buur bij. Naast het stadhuis wordt de laatste hand gelegd aan de kleurige villa van Marcel Vanthilt. Burgemeester Martens: ” Fantastisch. Het is een leuk spel. Een beetje kitsch, maar vooral ondeugend. Het past bij het speelse van de persoon van Vanthilt. En als de zon er de komende weken bovenop zit, dan ben ik ervan overtuigd dat dit de place to be wordt om leuke dingen te beleven en om vrienden, kennissen te maken of om samen te vieren.”

Mediacircus

Het hele mediacircus vraagt heel wat logistieke inspanningen. De Grote Markt en de Botermarkt zijn volledig ingepalmd. De wekelijkse dinsdagmarkt en de kermis van eind augustus, moeten even uitwijken naar de omliggende straten. Ook de conferentiezaal van het stadhuis is tijdelijk omgetoverd tot backstage-ruimte.

De villa kwam er niet zomaar. Daarvoor moest de stad 130.000 euro ophoesten. Een som waarvan een flink deel gedragen wordt door de Roeselaarse handelaars. Steven Caes (vzw Centrumstraten): “Wij betalen de 50.000 en de catering. Op de catering en de verblijven was moeilijk een cijfer op te plakken. En daar waren we in het begin een beetje bang voor. Maar dat is uiteindelijk in orde gekomen.”

Kilimanjaro

Het programma moet extra volk naar Roeselare lokken en de stad op de kaart zetten. De inwoners kijken al uit naar de opnames. Welke gasten langs zullen komen is nog niet bekend. Eén van hen wordt zeker de burgemeester, maar die volgt het hele gebeuren de eerste weken via internet, want eerst gaat hij de Kilimanjaro beklimmen in Tanzania.

Kleurrijke Villa Vanthilt bijna klaar, Roeselarenaars kijken uit naar opnames

Bekijk hier de reportage

(BS/SG)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier