Kleurrijke ballonnen gaan de lucht in op Grote Markt van Veurne

Redactie KW

De actie voor recht op spelen werd zaterdagnamiddag op de Grote Markt van Veurne afgesloten met het ondertekenen van een charter en het loslaten van een honderdtal ballonnen.

Schepen Nathalie Delva (CD&V) deelde na afloop van de spelnamiddag een frisdrankje en een versnapering uit aan alle deelnemende kinderen van de verschillende jeugdverenigingen die verzameld hadden op de Grote Markt voor het slotevenement. Samen met de leiders van de verschillende jeugdverenigingen van Groot-Veurne werd nadien een charter ondertekend. Alle kinderen kregen een kleurrijke ballon in de handen gestopt waaraan een kaartje hing met de tekst ‘Laat ons spelen’.

Dit charter werd opgesteld vanuit de jeugdsector om ‘het recht van spelen’ in de kijker te zetten. Het charter telt acht aspecten die het bestuur moet opnemen in zijn beleid: in onze gemeente spelen kinderen in alle openbare ruimtes, spelen kinderen in het groen, is spelen geen overlast, kunnen kinderen zich veilig verplaatsen, is er voldoende speelruimte voor georganiseerd jeugdwerk, hebben lokale beleidsmakers oog voor een verdraagzaam klimaat t.a.v. spelende kinderen, houdt elke beleidsmaatregel rekening met de impact op kinderen en jongeren en ontwerpen kinderen mee de openbare ruimte. Een honderdtal kinderen van verschillende leeftijdsgroepen kon zich de hele namiddag uitleven in het stadspark, op de Grote Markt of op het water voor een vlottentocht.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier