Klemtoon nieuw Kust Actie Plan ligt op ruimer aanbod logies jongeren

Redactie KW

Zoals we gisteren al meegaven in het nieuws heeft toerisme Vlaanderen twaalf projecten geselecteerd die 2,1 miljoen euro steun krijgen uit het derde kustactieplan. De klemtoon lag dit jaar op het verruimen van het logiesaanbod voor actieve jongeren. En daar speelt het Coast Music Festival van het autonoom provinciebedrijf Westtoer op in. Westtoer wil de kust bij jongeren promoten via hun muziekcultuur.

Verschillende toeristisch-recratieve projecten krijgen weer geld van het derde kustactieplan. De provincie West-Vlaanderen , die vijf projecten indiende, krijgt het leeuwenaandeel. Onder meer voor de opwaardering van de groene 62, de oude spoorwegbedding tussen Torhout en de kust, en voor het toegankelijkheidproject zon, zee zorgeloos, voor mensen met een beperking.

Ook het autonoom provinciebedrijf Westtoer krijgt subsidies. Onder meer voor het nieuwe project Coast Music Festival waarvoor samengewerkt wordt met festivalorganisatoren als Leffinge Leuren, Woosha, Polé Pole en Dranouter.

Andere projecten zijn onder andere de restauratie van de Askoy, de zeilboot van Jacques Brel. De vzw die het schip een tweede leven wil geven krijgt daarvoor 70.000 euro steun. Ruim 340.000 euro gaat naar de confederatie van immobiliënberoepen dat het personeel in toeristische verhuurkantoren wil sensibiliseren en opleiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier