Kleinste stadje nodigt De Wever en Di Rupo uit om daar te onderhandelen

Redactie KW

Burgemeester Evrard nodigt Bart De Wever en Elio Di Rupo uit om de onderhandelingen rond een regeringsvorming op te starten in zijn stadje. Volgens de burgemeester is Mesen een mooi voorbeeld van hoe een faciliteitengemeente kan functioneren. Beide taalgemeenschappen leven er in goeie verstandhouding naast elkaar.

Moeilijk

“Zowel Vlamingen als Walen hebben een duidelijk signaal gegeven aan de beleidsmakers. De staat dient te worden hervormd, maar hoe ver en onder welke voorwaarden, daarover heeft elk landsdeel een heel uiteenlopende visie. Dat het een moeilijke opdracht wordt, is duidelijk. De onderhandelingen kunnen lang en zwaar worden. De stad Mesen is ervan overtuigd dat ze een ideale plaats is om de onderhandelingen te laten doorgaan.”

Infrastructuur

Evrard wil de onderhandelaars ook de nodige infrastructuur aanbieden om in alle rust en discretie de eerste onderhandelingen aan te vatten.


(BS)

Kijk ook vanavond naar het nieuws van WTV, vanaf 18 uur. Ook in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 18 juni 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier