Klein Duimpje voor Surplus

Redactie KW

De Vlaamse Jeugdraad zet dit jaar het project Sur+ in de bloemetjes. Dit initiatief van de drie jeugdraden van De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en de partnerwebsite Westoek.be ijvert voor een beter fuif- en jeugdbeleid.

Elk jaar reikt de Vlaamse Jeugdraad een Klein Duimpje uit aan een persoon of organisatie die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor en door jongeren. Met Sur+ bundelden de drie jeugdraden en Westoek.be hun krachten om het gebrekkig fuifbeleid aan de Westkust aan te kaarten. Gesteund door hun jeugddiensten, sleutelden ze aan workshops en een debat, waar beleidsmakers, politie, jeugdraadsleden en jeugdorganisaties elkaar op en rond het podium ontmoetten.

Het fuifbeleid in Vlaanderen komt steeds meer onder druk te staan. Het veiligheidsdiscours en het teveel aan regels zetten zware druk op de organisatoren. Veel politiezones en gemeentebesturen deinzen terug om fuivende jongeren vertrouwen te geven. Het Sur+project klaagt dat discours aan en pleit voor een beter en positief fuifklimaat aan de Westkust.

(sv/ld)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier