Kleermaker Bertrand Declerck legt naald en draad aan de kant

Redactie KW

Bertrand Declerck is een fenomeen in Ettelgem. Al 56 jaar maakt hij voor zijn dorpsgenoten de mooiste herenpakken. Maar daar komt straks een einde aan, want Bertrand trekt een streep onder zijn carrière als kleermaker.

Kleermaker Bertrand Declerck wordt binnenkort 79 jaar. Volgens hem het moment om zijn beroepsactiviteiten stop te zetten, maar niet met de zin van zijn klanten die maar al te graag bij de Ettelgemnaar over de vloer kwamen voor een stijlvol herenpak of een leuke babbel over het wel en wee van hun dorp.

Ooit telde Ettelgem vijf kleermaker; Bertrand is als het ware de laatste der Mohikanen. Als hij en zijn echtgenote Erna straks hun winkel, waar ook textiel wordt verkocht, sluiten, verdwijnt opnieuw een gevestigde handelszaak in het dorp. Eerder al sloten de alombekende meubelzaken Marchand en Tubbe en het huis Elisabeth Meyns hun deuren.

Of Bertrand en Erna in hun woning langs de Dorpsstraat blijven, staat nog niet vast. “Maar als we verhuizen, gaan de naaitafel en de machines zeker mee”, zegt Bertrand overtuigd.

(EN/LIN)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier