Kleedkamers voetbalstadion Hellestraat in Wervik zijn verzamelplaats voor hangjongeren

Redactie KW

De kleedkamers van het oude voetbalstadion in de Hellestraat zijn een verzamelplaats van hangjongeren en druggebruikers. In opdracht van de burgemeester verhoogt de politie de waakzaamheid.

In de kleedkamers en douches is de toestand schrijnend. “Het is onvoorstelbaar”, zegt bestuurslid Geeraard Verschaeve van voetbalclub Eendracht Wervik. “In de grote kantine komen de jongeren ‘s nachts zelfs skaten. De afgelopen weken werden de ruiten van de kantine vernield.”

Vuilnisbelt

Eersteprovincialer Eendracht Wervik verhuisde in november vorig jaar naar het nieuw voetbalstadion aan sportcentrum De Pionier. Het oude stadion wordt niet meer gebruikt. De gronden maken er plaats voor een nieuwe verkaveling. De kleedkamers zijn ondertussen een vuilnisbelt geworden. “Er is momenteel een aannemer bezig om alle oud ijzer en metalen weg te halen”, zegt Verschaeve. “We hebben daarvoor een slopingsvergunning gekregen. Ook de lichtmasten worden afgebroken. Tegen halfweg juni moet de aannemer klaar zijn. De poorten vooraan en achteraan verdwijnen ook.

Barbecue

“Op een bepaalde dag kreeg ik melding dat jongeren daar een barbecue hielden”, zegt burgemeester Youro Casier (SP.A). “Sindsdien heb ik de politie gevraagd om een oogje in het zeil te houden. Het belangrijkste is nu dat Eendracht Wervik alles zo snel mogelijk opruimt.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier