Klant van ‘t Kapelleke wint met Euromillions

Een klant van 't Kapelleke in Rollegem-Kapelle heeft 570.771,30 euro gewonnen met Euromillions, zo'n 23 miljoen oude Belgische franken.
Redactie KW

Een klant van ‘t Kapelleke in Rollegem-Kapelle heeft 570.771,30 euro gewonnen met Euromillions, zo’n 23 miljoen oude Belgische franken.

Jong of eerder senior, man of vrouw, alleenstaande of een groot gezin, arm of wat meer bemiddeld. Lucie Demyttenaere van ‘t Kapelleke, een krantenzaak met een goed draaiende Lotto-pot, kan er geen antwoord op geven. De persoon die bij haar een Euromillions biljet valideerde en daarmee maar liefst 570.771,30 euro won, ging zich bij de Nationale Loterij in Brugge aanmelden.

“Eerste keer zo’n groot bedrag”

Lucie runt al acht jaar de winkel, eerst in de Rollegemsestraat en wat later verhuisde ze naar het pand naast café De Lindeboom. „We mogen sinds zeven jaar ook Lotto-producten verkopen en we moeten niet onderdoen voor winkels uit iets grotere dorpen,” zegt Lucie met een kwinkslag. „Er werden hier al mooie sommen gewonnen, maar nooit boven het miljoen oude Belgische franken. Het is de eerste keer dat er zo’n bedrag uit de bus komt en dan meteen zo’n 23 miljoen Belgische franken.”…

(WVS voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Edities De Weekbode Izegem en Roeselare) van vrijdag 19 februari 2010

-Klik op VIDEO voor een volledig verslag-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier