Klant kwam wraak nemen in café Sportpaleis met zes messen

Redactie KW

Een Konterdamnaar zorgde dinsdag voor paniek en een messengevecht in Café Sportpaleis. Na een onschuldige woordenwisseling kwam hij terug, met de bedoeling om wraak te nemen en mensen te kwetsen. Cafébaas Stefaan Hendryck kon hem samen met enkele klanten overmeesteren. Zowel de cafébaas als een klant raakten hierbij lichtgewond. Ondertussen loopt de messentrekker al opnieuw vrij rond.

Cafébazin Vicky De Jonghe is duidelijk nog altijd onder de indruk van wat er in haar café Het Sportpaleis is gebeurd. „Dinsdagnamiddag kwam de man, bekend als Dikke Bolle van de Konterdam, hier binnen. Hij leek al redelijk aangeschoten, maar heeft nog een partijtje gebiljart.” Toen hij vervelend begon te worden viel hij haar echtgenoot aan, maar daarbij kwam hij op de grond terecht. Waarna hij naar huis ging. De uitbaters waren het voorval bijna vergeten toen Dikke Bolle omstreeks 20.45 uur opnieuw het café binnenstapte. „Hij vroeg kwaad wie hem een pak slaag had gegeven, waarop ik hem vroeg om naar buiten te gaan. Een klant riep tegelijkertijd dat hij een mes had, ik zag hem zwaaien en ben achteruit gesprongen…”, rilt Vicky nog na.

Verwondingen

„Stefaan is toen van achter de toog gekomen en heeft zich samen met klant Marc Hendrijckx op de klant gesmeten. Marc werd verwond aan zijn arm, zijn hand en heeft een snede van zijn rechterslaap tot achter zijn oor. Hij had 21 hechtingen nodig. Gelukkig zijn ook de andere klanten ons te hulp gesprongen. Wij hadden ondertussen al vier messen uit zijn jas gehaald, maar de politie vond er nog twee. Hij had een fileermes, een broodmes, een groot vleesmes en drie patattenmesjes mee.”

(FONS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier