Klant blijft vier weken op hotel in Dadizele en vertrekt dan zonder te betalen

Redactie KW

Bij hostellerie-restaurant Daiseldaele in Dadizele is een klant er na vier weken verblijf plots zonder betalen vanonder gemuisd.

Dat schrijven Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad vandaag. De Fransman, die als lasser voor een bedrijf in Ledegem werkte, verblijft elk jaar voor een langere periode in het Dadizeelse hotel. Dat hij deze keer niet meteen betaalde, deed de zaakvoerders dan ook nog geen argwaan krijgen. Al vonden ze het wel frappant dat hij zijn betalingen al meermaals had uitgesteld.

En maandag was de man plots met de noorderzon verdwenen. Op zijn kamer werden nog een hoopje vuile kleren en een tandenborstel teruggevonden. Een telefoontje naar zijn werkgever in Ledegem leerde hen bovendien dat hij daar ook al sinds twee weken weg was gebleven. En de Franse nummerplaat van zijn motorfiets, die de zaakvoerder veiligheidshalve ooit al eens had genoteerd, bleek te leiden naar een andere motorfiets: van een motard die die ooit eens was kwijtgeraakt en aangifte had gedaan bij de politie.

Voor de vier weken verblijf in Daiseldaele had de man nog een openstaande rekening van een goeie 1.700 euro.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier