Klacht voor kindermisbruik door kloosterzusters in Kortrijk

Redactie KW

Er komen nog steeds meer dossiers rond kindermisbruik bij. In Kortrijk heeft een man klacht ingediend bij het gerecht omdat hij in de jaren 60 misbruikt zou zijn geweest door twee kloosterzusters van het Stella Marisweeshuis. Er is ook een onderzoek naar mogelijk misbruik in de jaren 90.

Volgens de man werd hij vanaf z’n vijfde misbruikt door verschillende kloosterzusters. Hij werd gedwongen om de zusters te bevredigen en moest soms bij hen slapen. In een getuigenis op Radio 2 vertelt de man over het misbruik door zusters Cecile en Germaine, en ook door de toenmalige moeder overste. De medewerkers van Stella Maris reageren geschokt en hebben aangedrongen op een onderzoek. Ze roepen alle mogelijke slachtoffers op om zich kenbaar te maken.

Ook in de jaren negentig

De vzw West-Vlaamse Jeugdzorg, momenteel eigenaar van het weeshuis, meldde ondertussen dat er ook een geval van kindermisbruik was in de jaren negentig. Toen ging het evenwel niet om een van de zusters, maar om een man die af en toe langskwam in de instelling.

(FV – Bron VRT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Kortrijks Handelsblad) en vanavond in het WTV-nieuws vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier