Klacht tegen Vande Lanotte in Oostende

Redactie KW

Twee politieke partijtjes, het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) en de

Nationaaldemocratische Partij (NDP), dienden klacht in tegen Johan Vande Lanotte, burgemeester Jean Vandecasteele en korpschef Philip Caestecker wegens het aanzetten tot haat. De klacht heeft te maken met uitspraken van de drie over de transitillegalenproblematiek.

De klacht werd vrijdag neergelegd bij de politie van Oostende. ‘De drie heren deden in verschillende publicaties en op tv-zenders uitspraken waarbij ze het verband legden tussen criminaliteit en vreemdelingen. Iedereen weet dat dit een doodzonde is tegen de multiculturele dogma’s van dit regime’, stellen beide partijtjes in een persmededeling. ‘Onze klacht heeft tot doel het verschil in behandeling door het gerecht aan te tonen en aan te klagen tussen enerzijds de vervolging van onze algemene coördinator, die voor mindere uitspraken over illegalen en vreemdelingen

op 3 oktober voor de rechtbank moet verschijnen, en de welwillendheid van het parket tegenover de drie bovengenoemde heren.’ Wellicht blijft de klacht zonder veel gevolgen.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier