Klacht tegen Immanuel De Reuse van Vlaams Belang wegens verkrachting

Redactie KW

Er is een klacht wegens verkrachting ingediend tegen Immanuel De Reuse (40), lijsttrekker van het Vlaams Belang voor de gemeenteraadsverkiezingen in Roeselare. De Reuse heeft het nieuws bevestigd, maar ontkent dat er iets zou zijn gebeurd. Het Kortrijkse parket weigert voorlopig alle commentaar. Volgende week beslist het Vlaams Belang of de man kan aanblijven als lijsttrekker van de partij in Roeselare.

De Reuse heeft intussen zelf klacht ingediend wegens laster en eerroof tegen de vrouw. Die werkt bij meubelwinkel Leen Bakker in Roeselare, waar De Reuse filiaalhouder is. Eind december werd de lijsttrekker op staande voet ontslagen door Leen Bakker naar aanleiding van de bewuste klacht.

“Dit ontslag zal ik ook aanvechten, want ik ontken alle aantijgingen”, reageert De Reuse. “Het onderzoek moet echter haar beloop hebben.” Volgens De Reuse is de klaagster psychisch labiel. Over de inhoud van de klacht wil hij niet uitweiden.

OCMW- en provincieraadslid

Immanuel De Reuse werd in november 2011 voorgesteld als de nieuwe lijsttrekker voor de afdeling Roeselare. Een verrassing, want iedereen verwachtte fractieleider en volksvertegenwoordiger Peter Logghe als kopman. De Reuse is 40 jaar, OCMW-raadslid en zetelt ook in de provincieraad. Hij komt ook in aanmerking om de provincielijst te trekken in West-Vlaanderen. “Maar dat zullen we volgende week bekijken”, zegt Stefaan Sintobin, regiovoorzitter van het Vlaamse Belang.

Klacht tegen Immanuel De Reuse van Vlaams Belang wegens verkrachting

Bekijk hier de reportage

(BELGA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare en vanavond in het WTV-nieuws vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier