Klacht haarwerkenbedrijf tegen Houthulstenaar voor de rechter

Redactie KW

Op de rechtbank in Veurne vond woensdag de zaak in kort geding plaats tussen een man uit Houthulst en Haarwerken Smedts. De advocaat van Haarwerken Smedts eist een dwangsom van 10.000 euro per inbreuk omdat een lasterlijke advertentie, die intussen op vraag van een zoekertjessite is verdwenen, nog altijd via het cachegeheugen van Google te bekijken is.

De man uit Houthulst had volgens de advocaat via een advertentiesite lasterlijke woorden geuit aan het bedrijf. “Wenst u eens goed opgelicht te worden door Jules Smedts, dan is dit uw kans. Gemaakt in de lageloonlanden om een zo groot mogelijke corrupte winst te maken en vervaardigd uit stinkende paardenharen die er meteen uitvallen”, klonk het in de advertentie, met foto’s van de bestelbon en de pruik, waarvan de advocaat van Smedts meent dat het om de pruik van de man uit Houthulst gaat.

De verschillende advertenties zijn intussen van de site verdwenen op vraag van de advocaat van haarwerken Smedts, maar zijn nog altijd via het cachegeheugen van Google te bekijken. Vandaar het kort geding. De advocaat eist een dwangsom van 10.000 euro per inbreuk.

De advocaat van de man uit Houthulst betwist het auteurschap van de advertenties. Hij benadrukt ook dat de advertentie op de site niet meer te bekijken valt. De advocaat pleitte ook dat hij en zijn cliënt weinig inspraak hebben op het geheugen van sites als Google. De beschikking volgt op 6 januari. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier