Klaas Vantornout wint Sylvestercross

Redactie KW

Klaas Vantornout (Sunweb-Projob) heeft rond het kasteel d’Aertrycke in zijn eigen Torhout de Sylvestercross gewonnen, voor de Italiaan Marco Bianco en Ben Berden.

Vrijdag gaf de Torhoutenaar nog ziek op in de WB-manche in Zolder. Zowat halfkoers trok Vantornout er alleen vandoor, nadat eerder al Jan Soetens eens een prikje uitdeelde. Hij sloeg vlug een kloof van vijftien seconden en kon deze geringe voorsprong op het snelle parcours behouden tot het einde. Achter Vantornout legde de Italiaan Marco Bianco afgescheiden beslag op de tweede plaats. Ben Berden eigende zich de derde plaats toe, voor de Nederlander Gerben de Knegt en de Tsjech Kamil Ausbuher. Sven Nys, Bart Wellens, Niels Albert en de Nederlander Lars Boom kwamen niet aan de start in Torhout.

Klaas Vantornout: “Voor eigen volk winnen is altijd mooi, maar dit is toch een zege met gemengde gevoelens. Als je het deelnemersveld bekijkt, is dit niet echt veel soeps. De toppers waren hier immers niet aanwezig, waardoor de concurrentie niet al te groot was. Toch heb ik deze overwinning, mijn vierde van het seizoen na Dudzele, Woerden en Gieten, niet in een geschenkverpakking gekregen. Het heeft me heel wat moeite gekost om na mijn demarrage voorop te blijven. Ik zit nog altijd met de naweeën van mijn buikgriep die ik donderdagnacht opliep. Gisteren kreeg ik geen hap eten binnen. Vandaag lukte het al iets beter, maar ik was heel tevreden dat het uur erop zat. Ik voelde de krachten zo uit mijn benen vloeien. Iets over halfkoers strafte ik een foutje af dat de renners net achter mij maakten. Ik ging vol door en had al snel een kloof van vijftien seconden, genoeg om voorop te blijven op dit snelle parcours. Morgen volgt Diegem al. Maandag neem ik vrijaf, want ik start dan niet in Middelkerke. Uitzieken is dan de boodschap”. (BEL/foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier