Klaas Vantornout even out

Redactie KW

Het wegprogramma van Klaas Vantornout krijgt een kleine knauw: hij diende forfait te geven voor de Delta Tour Zeeland en de kermiskoers in Lede, en kan straks evenmin starten in onder meer Halle-Ingooigem en het BK in Aywaille.

“Zoals iedereen wel weet heb ik geregeld last van keelontstekingen”, legt de West-Vlaming uit. “Consultatie bij een keelspecialist bracht aan het licht dat mijn amandelen die ziektes niet meer kunnen verwerken, zodat een dringende ingreep nodig was.”

Vandaag laat Vantornout zijn amandelen operatief verwijderen in het ziekenhuis van Torhout. “Een vrij zware ingreep waarvan ik een paar weken zal moeten herstellen. Ook al dient mijn wegvoorbereiding aangepast te worden, de start van het veldritseizoen komt niet in gevaar. Hopelijk zorgt deze ingreep er ook voor dat ik in de winter minder met ziektekwaaltjes te kampen krijg.”

Sunweb – ProJob start op het BK in Aywaille dus enkel met Sven Vanthourenhout (vorig jaar nog vice-kampioen in Knokke-Heist) en Kenneth Van Compernolle.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier