Klaartje Decaluwe met Scala naar Amerika

Redactie KW

Het populaire meisjeskoor Scala staat op het punt Amerika te veroveren. Met twee tournees willen ze er definitief doorbreken. De Loppemse studente geneeskunde Klaartje Decaluwe zal er ook bij zijn.

Sinds viereneenhalf jaar maakt de 23-jarige Loppemse deel uit van het meisjeskoor Scala, dat de broers Stijn en Steven Kolacny in 1996 oprichtten. Zingen bij Scala noemt ze een van de leukste dingen die er zijn.

Ambitie reikt verder

In eigen land zijn de meisjes van de Kolacny-broers al bijzonder populair. Maar hun ambitie reikt verder. Ze staan op het punt Amerika te veroveren. Tijdens twee tournees – één van een week en één van een maand – willen ze de Amerikanen overtuigen van hun talent. Klaartje Decaluwe is een van de weinigen die er alle twee de keren bij is. De Waregemse Ine Desmet toert een weekje mee, de Lendeleedse Fien Huysentruyt een maand.

De zingende studente geneeskunde kijkt erg uit naar haar Amerikaanse avontuur. “Ik ging nog nooit zo lang mee met Scala. Het zou fantastisch zijn om definitief door te breken in de Verenigde Staten. Ik zal in elk geval mijn uiterste best doen voor Scala!”

(AVR)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier