Kjienta Merchiers uit Wielsbeke opnieuw vermist

Redactie KW

De politie en het parket van Kortrijk vragen om uit te kijken naar Kjienta Merchiers, een meisje van 15 uit Wielsbeke. Ze is sinds maandag 19 maart vermist. Kjienta was ook al eens vijf dagen vermist tussen 25 februari en 1 maart. Toen hadden haar ouders in een reactie aan Het Wekelijks Nieuws Gaver gezegd dat ze bang waren dat hun dochter opnieuw zou weglopen.

Kjienta vertrok maandagmorgen omstreeks 7.15 uur met de fiets naar school. Het meisje is op school geweest, maar is die avond niet naar huis teruggekeerd. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar. Kjienta is 15 jaar. Ze droeg jeans, een wit-rood hemd, een rode pull met kap, schoenen van het merk Puma, een sjaal en ze heeft twee bleke zomerjassen (een witte en een gebroken witte) bij zich.

“Al vijfde keer”

Kjienta verdween ook eind februari al eens voor enkele dagen en liep al meermaals weg van thuis. In een interview met Krant van West-Vlaanderen zei haar moeder dat het ‘zowat de vijfde keer moet zijn geweest dat Kjienta van thuis wegloopt.’ Kijenta belde begin maart uiteindelijk zelf naar huis, maar haar ouders vreesden toen al dat er meer achter zat. “Het staat vast dat ze zelf alles vooraf heeft gepland”, sprak haar moeder. “Maar er moet iets veranderen, want we zijn bang dat ze ooit eens niet meer terugkomt…”

De ouders hoopten een instelling te vinden waar Kijenta terecht zou kunnen.

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier