King crab steelt show in Sea Life Blankenberge

Redactie KW

Sea Life heeft een gloednieuwe display geopend waarin de king crab uit het tv-programma ‘Deadliest Catch’ van Discovery Channel centraal staat. Eregast op de opening was kapitein Keith Colburn, die met zijn schip Wizard in de Beringzee op krabbenvangst gaat.

Op Discovery Channel loopt momenteel de negende reeks van Deadliest Catch, dat het zware leven toont aan boord van een negental vissersboten die jaarlijks in de Beringzee tussen Alaska en Rusland op krabbenvangst gaan. Kapitein Keith Colburn trekt al 28 jaar de zee op om king crab te vangen in grote kooien die op de zeebodem gelegd worden.

In Sea Life ziet Keith Colburn voor het eerst levende king crab in Europa. “Ik had nooit verwacht om zulke grote krabben te zien. Ze komen niet uit de Beringzee, maar uit Noorwegen, maar dat speelt geen enkele rol. Belangrijk is dat Sea Life extra inspanningen heeft gedaan voor de bezoekers”, vindt Colburn.

Voor de bezoekers van Sea Life de ruimte binnengaan waar ze de king crab van dichtbij kunnen bekijken, krijgen ze eerst een voorproefje van Deadliest Catch. Daarvoor werden de stuurhut en het buitendek van de Wizard nagebootst. Via beelden zien de bezoekers meteen ook waarom de krabvissers het gevaarlijkste beroep ter wereld uitoefenen.

In de ruimte waar het bassin staat, worden allerlei weersituaties gesimuleerd, zoals stormwind en mist. Dat maakt van Sea Life de enige plek in de wereld waar je de avonturen van de krabvissers in de Beringzee bijna zelf beleeft…

(NM- foto NM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier