Kinderopvang Ukkepuk uit Bellegem is zijn attest van toezicht kwijt

Redactie KW

VIDEO UPDATE – In Bellegem verliest kinderopvang Ukkepuk zijn attest van toezicht. De kinderen kunnen blijven komen maar de ouders kunnen niet langer meer rekenen op een fiscale tegemoetkoming achteraf. In tegenstelling tot eerdere berichten sluit de opvang niet.

In het centrum van Bellegem heerst ongerustheid over het voortbestaan van kinderdagverblijf Ukkepuk. Kind en Gezin heeft het attest van toezicht ingetrokken. Een dertigtal ouders kreeg een brief met informatie over de negatieve beoordeling na een inspectie van kind en gezin. De verantwoordelijken van Ukkepuk reageren erg ontgoocheld. Volgens hun is de intrekking van het attest gebaseerd op een vergissing. Het klikte niet met een inspectrice die kwam controleren, zeggen ze, en in de drie jaar dat de opvang bestaat, was er maar één klacht, en dan nog anoniem.

Niet veilig

Bij Kind en Gezin, dat toezicht houdt op kinderdagverblijven in Vlaanderen, zeggen ze dat er meerdere inspecties waren. Er zou ook een waarschuwing gekomen zijn dat er te weinig personeel was. Hier en daar zouden ook de veiligheidsmaatregelen tekortschieten.

Ukkepuk gaat wel niet meteen dicht. Maar nu de opvang het attest van toezicht verliest, wordt het voor ouders wel duurder. De twee uitbaters kunnen nog naar de Raad van State stappen om de beslissing aan te vechten, maar ze weten momenteel niet of ze dat financieel aankunnen.

Kinderopvang Ukkepuk uit Bellegem is zijn attest van toezicht kwijt

Bekijk hier de reportage

(BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier