Kinderopvang De Mallemolen in De Haan overstelpt met aanvragen

© Flickr
Redactie KW

De Mallemolen, het initiatief voor buitenschoolse opvang van KAV en het gemeentebestuur De Haan, werd de voorbije dagen overstelpt met aanvragen. “Voor de week na Nieuwjaar is er elke dag een wachtlijst van 20 kinderen”, zegt Wilfried Vandaele, schepen van Jeugd en Kinderopvang.

De Mallemolen, op het dorpsplein van Vlissegem, vangt voor en na schooltijd kinderen op tussen 2,5 en 12 jaar. Tijdens de paasvakantie en de zomervakantie worden de kinderen van meer dan 6 jaar doorgeschoven naar de speelpleinwerking van de Jeugddienst, maar in de kerstvakantie is de speelpleinwerking niet open en komt iedereen dus in De Mallemolen terecht.

“Deze eindejaarsperiode is de vraag echter uitermate groot”, zegt schepen Vandaele. “De Mallemolen vangt nu elke dag 60 kinderen op, wat echt het maximum is. Maar dagelijks moeten ook 20 kinderen geweigerd worden”. Volgens hem heeft dat onder meer te maken met het feit dat een volle week vakantie dit jaar na nieuwjaar valt, terwijl veel ouders dan al opnieuw aan het werk moeten.

Ook speelpleinwerking in kerstvakantie

“Volgend jaar valt de vakantie heel anders, maar toch worden nu al voorbereidingen getroffen om de speelpleinwerking voor kinderen ouder dan 12 volgend jaar zo nodig ook in de kerstvakantie open te stellen. Dat is het minste wat we kunnen doen om de ouders te helpen”, besluit Vandaele.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier