Kinderopvang De Haan scoort beter dan meeste kust- en buurgemeenten

Redactie KW

Uit een recent onderzoek van De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en Kind en Gezin blijkt dat de kinderopvang in De Haan het beste scoort van alle kustgemeenten en van alle buurgemeenten. Per 100 100 kinderen heeft De Haan 50,54 opvangplaatsen. Dat is meer dan het Vlaamse gemiddelde (48) en behoorlijk meer dan de andere kustgemeenten:

Bredene strandt op 27,95, De Panne op 35,27, Oostende op 32,33. Middelkerke heeft 37,47 plaatsen per 100 kinderen, Blankenberge 39,45, Koksijde 44,23 en Knokke-Heist 49,78. Enkel Nieuwpoort doet het net iets beter dan De Haan met 50,98. Ook de andere buurgemeenten van De Haan in het hinterland doen het minder goed.

Extra plaatsen

Volgens de bevoegde schepen Wilfried Vandaele heeft De Haan de voorbije jaren een geslaagd inhaalmanoeuver uitgevoerd. Allereerst stelt hij vast dat er de voorbije jaren een 80-tal extra plaatsen voor kinderopvang zijn bijgekomen. Vandaele: “voor onthaalmoeders en grootschaliger opvanginitiatieven is het niet steeds mogelijk een vergunning te krijgen omdat zo’n initiatief niet overal in de gemeente kan volgens de geldende stedenbouwkundige bepalingen. Als schepen van Ruimtelijke Ordening heb ik hard gewerkt om de initiatieven waar mogelijk toch een plaats te geven.”

Ook de gemeente zelf zorgt voor opvang: tijdens de vakanties is er de speelpleinwerking en voor buitenschoolse kinderopvang is er het jaar door De Mallemolen.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier