‘Kinderlokker’ uit Wijtschate veroordeeld voor obscene gebaren naar kinderen

Redactie KW

Een man van 53 uit Wijtschate is veroordeeld tot 7 maanden cel voorwaardelijk voor het maken van obscene gebaren in de buurt van kinderen. De man had vorige zomer kinderen benaderd op het jeugdstadion van Ieper. Monitoren van de speelpleinwerking hadden een en ander opgemerkt en waarschuwden toen de politie.

De landbouwer uit Wijtschat werd in augustus opgepakt voor dat obsceen gedrag in de buurt van het Ieperse speelplein. De man werd er ook van verdacht kinderen te hebben gelokt door middel van snoep. De man had ook een seksspeeltuig bij zich en liet dat zien aan de kinderen. De man verscheen voor de rechter op beschuldiging van o.m. poging tot ontvoering van een minderjarige, voor aanranding van de eerbaarheid van een meisje van 6. Maar voor die beschuldigingen waren onvoldoende bewijzen voor handen.

Lolly’s

De man zou ook nog op de hoevefeesten in Wijtschate geprobeerd hebben kinderen te overtuigen hem te zoenen in ruil voor lolly’s. Maar ook daarvoor waren onvoldoende bewijzen.

De verdediging vroeg de vrijspraak voor de man. Volgens de advocaat ging het om ‘storm in een glas water’: “Mijn cliënt is 53. Had hij pedofiele neigingen gehad, dan waren die toch al lang aan de oppervlakte gekomen.”

Verbod

Voor het maken van seksueel getinte bewegingen in de nabijheid van kinderen kreeg de man uiteindelijk 7 maanden cel voorwaardelijk en een geldboete. De man kreeg ook het verbod om zich op te houden op plaatsen waar minderjarigen samenkomen.

(Belga, HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier