Kinderlokker Aartrijke blijft in de cel

Redactie KW

De raadkamer in Brugge heeft dinsdag de aanhouding van de 46-jarige man uit Dudzele bij Brugge met een maand verlengd. De man maakte op woensdag 1 oktober een afspraak met een 13-jarig meisje uit Aartrijke.

De afspraak gebeurde tijdens een seksueel getinte chatsessie op het internet waarbij de 46-jarige zich uitgaf voor een 13-jarige jongen. De advocaat van de man, meester David Vandamme, kondigde aan geen beroep aan te tekenen tegen de beslissing van de raadkamer.

De advocaat van de man wierp dinsdag voor de raadkamer wat proceduretwisten op. Het internet- en sms-verkeer tussen de man en het 13-jarige meisje uit Aartrijke wordt niet ontkend. Over het aanbieden van geld wil de advocaat geen commentaar geven. Het vastgrijpen van één van de vriendinnetjes die het meisje begeleidden, wordt wel betwist. De Dudzelenaar kreeg eerder de gunst van de opschorting van de rechtbank in Dendermonde. Zijn aanhouding is verlengd in het kader van het onderzoek en de bescherming van de maatschappij. (Bron Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier