Kindergemeenteraad opgericht met leerlingen uit de scholen

Redactie KW

Ardooie heeft niet langer een kinderparlement. Onder impuls van de jeugdraad en met de welwillende goedkeuring van het grote mensen schepencollege werd hier een kindergemeenteraad gestalleerd. Tijdens de eerste zitting legden vier schepenen de eed af en werd Ann-Sophie De Muynck aangesteld als eerste burgemeester.

Net zoals in de echte politiek werd de verkiezing voorafgegaan door een heuse campagne in de Ardooise en Koolskampse scholen.

Elke vijfde klas mocht twee raadsleden verkiezen en in elke zesde klas werd naast twee raadsleden een schepen verkozen, hij of zij met de meeste stemmen. In de Zonnebloem gaan de zitjes naar Celeste Deconinck die samen met Ann-Sophie De Muynck schepen wordt en de raadsleden zijn er Maxim Cappelle, Elise Kindt, Domani Seys en Larissa Valcke. Brecht Vanpoucke en Endrit Potera zijn de schepenen voor de Horizon met als gemeenteraadsleden Tibo Velghe, Gilles Vandenhende, Fien Verhalle, Jarne Vanbelle, Amber Andries en Robin Vergote. Voor de Boomgaard zullen de schepenen Lucas Louage en Simon Spruytte zetelen en de raadsleden Aaron Deleu, Faye Verstaen, Hanne Declerck, Aon Sercu, Jules Pattyn, Helene De Klerck, Kelly Vanwildemeersch en Jolien Vandenberghe. (Jan Maeseele)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 20 november 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier