Kindergemeenteraad geïnstalleerd in gemeentehuis

Redactie KW

Woensdagavond 26 november werd de kindergemeenteraad geïnstalleerd in de raadzaal van het gemeentehuis. Thys Halewyck werd met 167 stemmen herverkozen als kinderburgemeester. Hij begint aan zijn tweede ambtstermijn.

Zijn zus Fien is eerste schepen, zus Saar is derde schepen. “Het ziet er naar uit dat de familie Halewyck van plan is om de macht te grijpen in de gemeente”, grapte jeugdschepen Wilfried Vandaele.

De verkiezing vond plaats voor de zesde keer. Elke school heeft minstens 1 verkozene. 516 stemmen werden uitgebracht, waarvan 3 ongeldig en 1 blanco. Sommige kinderen hebben heuse campagnes opgezet. Kinderburgemeester Thys Halewyck zit de gemeenteraad voor en heeft Fien Halewyck als eerste schepen. Miep Verfaille, Saar Halewyck, Niels Viaene en Arthur Vermeulen zijn respectievelijk tweede, derde, vierde en vijfde schepen.

De raadsleden zijn : Wannes Van Camp, Ruben Braeckeleer, Eva Van Heddeghem, Mauro De Potter, Fabio Soetaert, Yannick Vande Capelle, Brecht Delannoye, Mattis Cattrysse, Bas Van Puyenbroeck, Bram Van Heddeghem, Zoë Blondé, Zeno Langhe, Michiel Cattrysse, Timon Declerck en Maxim Vandenbriele.

De kindergemeenteraad vergadert drie keer per jaar.

“Liever sportman”

Thys Halewyck is leerling van de Vrije Basisschool De Haan Grotestraat. Hij volgt zichzelf op als kinderburgemeester, maar zijn ambities liggen toch op een heel ander vlak : “Ik wil veel liever sportman worden dan politicus. Soms kijk ik wel eens naar de Zevende Dag, maar daar maken ze te veel ruzie. Als je ziet hoeveel kopzorgen premier Leterme heeft en zo veel kritiek krijgt, dan ben ik daar niet jaloers op”. (GSD)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 28 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier