Kinderen ‘s nachts betast op CM-kamp

Redactie KW

Een CM-vakantiekamp met kinderen uit de omgeving van Kortrijk is deze week onverwacht stopgezet nadat een onbekende ‘s nachts de slaapkamer van de kinderen binnendrong. De man betaste 4 kinderen en is daarna spoorloos verdwenen.

58 kinderen tussen 9 en 10 jaar oud waren begin deze week nog op kamp in het Limburgse Lanaken met Kazou, de jeugddienst van de Christelijke Mutualiteit. Dinsdagnacht drong een onbekende het vakantiecentrum binnen. Johan Messely (CM Zuid West-Vlaanderen): ” In de nacht van dinsdag op woensdag is een man het domein binnengekomen en hij heeft op een onverklaarbare manier toegang gekregen tot het gebouw. Hij is in de kamers gekomen van een aantal kinderen en hij heeft die seksueel benaderd.”

Rode Kruis

De slachtoffers vertelden alles aan de monitoren en die verwittigden onmiddellijk de politie. Er kwam ook bijstand van de dringende sociale interventie van het Rode Kruis. Omdat er nogal wat onrust was, werd het kamp stopgezet. De ouders van de slachtoffers kwamen hun kinderen ophalen in Lanaken en werden daar ook opgevangen en begeleid. De andere kinderen keerden terug met de bus naar Kortrijk.

De politie van Lanaken en het parket van Tongeren onderzoeken de zaak.

Meer hierover in de Krant van West-Vlaanderen van 16 juli en in het nieuws op Focus-WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier