Kinderen proeven van kunst en cultuur op eerste kinderkunstendag

Redactie KW

Maken we te weinig tijd voor kunst en cultuur in onze vrije tijd? Vlaams minister van cultuur Joke Schauvlieghe wil in ieder geval jongeren stimuleren om vaker te proeven van musea, theater, concerten en andere culturele voorstellingen. Dat blijkt op de eerste kinderkunstendag, die in heel Vlaanderen en Brussel georganiseerd werd. Ook 23 West-Vlaamse musea en kunst- en cultuurhuizen deden mee.

Een vertelster neemt de gezinnen op sleeptouw in het Groeningemuseum in Brugge. De kinderen hangen aan haar lippen en leren zo het museum op een andere manier kennen. De kunstwerken komen tot leven. We beleven te weinig kunst- en cultuur, zo blijkt. En daar wil de kinderkunstendag verandering in brengen.

“Het is belangrijk dat het ook in de vrije tijd gebeurt. In scholen wordt er veel rond kunst en cultuur gedaan, maar uit cijfers blijkt dat als je dat echt wil doorgeven aan kinderen later, dat het dan ook in gezinsverband moet gebeuren. En daarom hebben we hier op zondag de kunstendag voor kinderen”, zegt minister Joke Schauvliege. Het initiatief zal ook in de toekomst plaatsvinden elke derde zondag van november.

(S.S./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus & WTV vanaf 18u00

Kinderen proeven van kunst en cultuur op eerste kinderkunstendag

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier