Kinderen over poëzie op Gedichtendag

In het Margareta-Maria-Instituut draaide op Gedichtendag alles rond poëzie. Herr Seele kwam er voorlezen.
Redactie KW

In het Margareta-Maria-Instituut in Kortemark draaide op Gedichtendag alles rond poëzie. Het was vooral uitkijken naar de winnaars van de poëziewedstrijd die de school had georganiseerd. De drie laureaten kregen de kans om voor hun klasgenoten hun bekroond gedicht voor te dragen. De winnaars kregen hun moment van bewondering van hun klasgenoten en een boekenbon van de schooldirectie voor zoveel creativiteit.

Jasper Gregoor geeft weer wat ie voelde na een ruzie met zijn beste vriendin. Het is muisstil en iedereen voelt met hem mee. Gedichtendag moet mensen zin doen krijgen in poëzie door onder meer aan jong talent een kans te geven. Zoals Tobias Worm die aan één nachtmerrie genoeg had om een stukje over een kwade heks te schrijven. Poëzie is voor Katelijne Notebaert ontleden van gevoelens en schrijven wat je niet gezegd krijgt. “Over dagelijkse dingen als school of thuis kan ik niet zo vlug iets op vinden maar gevoelens vind je binnen in je. Dat gaat van uit je hart”, zegt Katelijne Notebaert.

Poster met gedicht van Luuk Gruwez

Op Gedichtendag kan je in de boekhandel een poster ophalen met het gedicht MOEDERS van de West-Vlaming Luuk Gruwez. Hij is de keuze van het publiek voor de Herman De Coninckprijs terwijl de vakjury koos voor poëzie van Peter Verhelst. Gedichtendag moet de verkoop van poëziebundels aanzwengelen. “Als je van een bundel kunt zeggen als je er 300 van verkoopt dat al goed is. En als het over verzamelde bundels gaat zijn 2000 stuks al grote getallen”, weet Rino Feys van boekhandel De Zondvloed.

In heel wat bibliotheken en boekhandels vindt naar aanleiding van gedichten dag een poëzieavond plaats.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier