Kinderen mogen niet meer met een bal spelen op speelplein Binnenkouter

Redactie KW

De gemeenteraad van Poperinge heeft donderdagavond een toch wel opmerkelijke beslissing genomen. Kinderen mogen voortaan niet meer met een bal spelen op het speelplein in de Binnenkouter. Aanleiding is een aantal klachten van buurtbewoners.

De buurtbewoners houden niet van voetballende kinderen omdat die ongevraagd in de tuin komen, als de bal daar is terecht gekomen. Ook hebben enkele bewoners serres staan, en ze vrezen voor glasbreuk. De gemeenteraad had begrip voor die verzuchtingen.

Maar op de belangrijkste vraag van de buurt, gaat de gemeenteraad niet in. De bewoners hadden namelijk ook gevraagd om een verbod om het speelplein nog na 19 uur te betreden. Dat werd dus niet weerhouden: het speelplein blijft toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Precedent

Oppositiepartij Open Vld is niet gelukkig met dit nieuwe reglement. De partij vreest dat dit een precedent wordt. Jeugdschepen Loes Vandromme noemt die vrees ongegrond, omdat er recent ook is beslist dat er voortaan wel met ballen gespeeld mag worden in het stadspark.

(BS/PL)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier